موسیقی درمانی چیست ؟
موسیقی درمانی چیست ؟ موسیقی درمانی به معنای استفاده از موسیقی و برنامه های تنظیم شده موسیقایی برای توان بخشی بیماران جسمی و روانی است.
اهداف موسیقی درمانی چیست ؟
- تجدید
- ایجاد و تقویت سلامت بدنی و روانی.
موسیقی درمانگر: متخصص و آموزش دیده رشته موسیقی درمانی که دروس مرتبط با موسیقی و روانشناسی و علوم رفتاری را گذرانده و تجارب عملی کاربرد موسیقی در درمان یا هنر درمانی را کسب کرده باشد.
موسیقی درمانی در ایران: دکتر علی زاده محمدی از سال 1379 تاکنون با تاسیس موسسه آموزشی، پژوهشی موسیقی درمانی تاثیرات مایه های موسیقی ایرانی را در سبک سازی روحی مورد بررسی قرار داده اند. این دانش در ایران به دلیل پاره ای محدودیت ها بسیار نوپاست.
سازهای موسیقی درمانی چیست ؟
این سازها به دو گروه ساز های ضربی و ساز های ملودیک تقسیم می شوند. سازهای کوبه ای شامل: طبل، بشکه، تمپانی، چوب، ماراکاس، دقک، قاشقک، طبل، دایره زنگی، سنج و تام تام هستند.
سازهای ملودیک شامل: زایلوفون، متالوفون، بلز، طبل، تمپانی کوکی، چنگ و ویولون های ساده و زنگ می باشند.
موسیقی درمانگر با توجه به نوع نیاز مراجع، برای درمان برنامه ریزی می کند. این برنامه ها به شکل فردی و گروهی قابلیت اجرا دارد. زمان برنامه به توان، صبر و حوصله، تمرکز افراد بستگی دارد. کودکان اتیستیک بیشتر از دو دقیقه در جلسات اولیه تاب نمی آورند. ولی افرادی که شرایط ذهنی و روحی مناسب تری دارند تا دو ساعت هم حوصله به خرج می دهند.
نمونه ای از برنامه های موسیقی درمانی چیست ؟
توجه و تمرکز : خواندن ترانه، نواختن بر روی تیغه های مشخص
فقر کلامی: آواز فردی و گروهی، بحث و گفتگو پیرامون آن
کمبود اراده، فقدان احساس و انگیزه: حرکات موزون فردی و گروهی، بداهه نوازی، آواز گروهی، آموزش و تمرین ساز مورد علاقه، شنیدن قطعات مورد علاقه
چه کسانی از خدمات موسیقی درمانی استفاده می کنند؟
کودکان با اختلالات رفتاری مثل اضطراب و افسردگی، ترسهای مرضی، بیش فعالی و غیره
بزرگسالان با اختلالات روانی مثل افسردگی، اضطراب، وسواس، فوبی، هیستری، اسکیزوفرنی و همچنین معلولین جسمی، عقب ماندگان ذهنی، اختلال گفتاری، ناشنوایان، نابینایان و بسیاری بیماری های جسمی
به شما پیشنهاد می کنیم مقالات زیر را نیز در مورد تاثیر موسیقی بر روح و جسم و تاثیر موسیقی در درمان بخوانید.
نویسنده سرکار خانم رویا یزدانی روانشناس بالینی و مدرس موسیقی کودک و سنتور در آموزشگاه موسیقی چاووش – آموزشگاه موسیقی در شیراز
به نظربنده که یک نوازنده نی هستم اثربخشی موسیقی سازهای ایرانی بسیار قویتر ازصدای سازهای غربی میباشد لذاپیشنهاد میکنم دراین زمینه نوازنده های ایرانی سازهای عرفانی ازجمله نی ، سه تار، تار، کمانچه ، دریک کنگره و محفل بزرگ علمی دعوت شوند وقطعات آرامبخش نواخته شده توسط خودشان را که اثرگذاری خوبی دارند را ارائه دهند … این کار بمثابه تولید دارو وارائه آن میباشد
با سلام . من می خوام موضوع رساله ام را تاثیر موسقی درمانی بر بیماران سرطانی انتخاب کنم خواستم ببینم می توانید در این زمینه کمکم کنید .